Team

Annique Janissen

Annique 2015Annique Janissen studeerde in 2011 af aan de Fontys dansacademie, afdeling musicaltheater.

Hier speelde de Tilburgse in stukken als Godspell, Company en The Dreaming. Op haar 14de begon ze bij de MusicAllFactory jongeren, waar ze een opleiding van vier jaar afrondde. Als kind verzorgde ze reeds optredens met Frans Bauer en Celine Dion. Naast zingen en acteren kan Annique ook uitstekend goed dansen en dat deed ze reeds bij de Night of the Proms concerten in Nederland. In Engeland is ze zeer actief als allround entertainer. Hier leerde ze steltlopen, vuurdansen en nog veel meer. Annique is lid van de Nederlandse folkmuziekgroep the Crazy Dutch Regulars en in de kerstperiode kan je haar bewonderen in The Christmas Carol Singers. In 2010-2011 stond Annique in het ensemble van de musical Oliver! van Musical van Vlaanderen.

Momenteel werkt Annique als docente bij de Telekids Musicalschool en staat ze op de bühne als zangeres van de band Cup of Three.


Dorien Schrijnemakers

Dorien 2015

Dorien was al van kleins af aan gepassioneerd door muziek en toneel.

In de zomer van 2010 volgde ze een zomerstage aan de prestigieuze Londense theaterschool, Mountview Academy of Theatre Arts. Nadat ze in 2011 een master in de Engelse taal- en letterkunde aan de KULeuven behaalde, startte ze haar studies aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze in juni 2015 afstudeerde. Tijdens haar opleiding kreeg ze les van o.a. Lulu Aertgeerts, Paula Bangels, Ronnie Commissaris, Anne Mie Gils en Jeroen Maes.

Dorien deed stage in “Assepoester, Het Tamelijk Ware Verhaal” van Stany Crets, waar ze deel uitmaakte van het ensemble. Ze speelde deze voorstelling opnieuw in Singapore, maar dan in de rol van stiefzus. Bij Loge 10 Theaterproducties speelde Dorien mee in “Ons Kent Ons”, “Spookverhalen” en “De Collega’s”.

 

Tom Lathouwers

Tom Lathouwers studeerde in 2002 af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Op de planken zag u hem in de producties Oliver!, Manon Lescaut, Annie, Blauwbaard, De prinses op de erwt, Merrily we roll along, De jongen die het wist, De Bremer Stadsmuzikanten en Tom Teerlink tovenaarsleerling.
Hij speelde gastrollen in verscheidene tv-series, waaronder Witse, Mega Mindy, Wittekerke, LouisLouise en Aspe. Verder is hij te zien in enkele reclamespots. Tom volgde daarnaast nog zanglessen bij David Verbeeck, deed regie-assistentie voor De vliegende Hollander bij de Tilburgse Fontys musicaltheateropleiding en improviseerde bij de Belgische Improvisatie Liga.

Naar aanleiding van de herdenking van WO I toerde Tom door Vlaanderen met de monoloog De Gekke Soldaat.
Daarnaast is hij ook artistiek leider bij Planktom en schreef hij samen met David Broeders de familiemusical De Planeet, die vorig seizoen in première ging.

 

Jolien De Clerck

Jolien De Clerck volgde Musical aan het Conservatorium te Brussel.

Ze maakte deel uit van de cast van de familiemusical Ridders van de ronde keukentafel van Deep Bridge.

Ook was Jolien daarnaast o.a. te zien in de Ketnet Musical – Team U.P.
als de sportleerkracht Jessica.

 

Laure Ven

Laure Ven haar passie voor het vak ontstond reeds op vroege leeftijd. Op haar 4 jaar startte ze al met balletlessen bij dansstudio Arabesque te Deurne. Door de jaren heen heeft ze er onder meer les gehad van Frank De Peuter en Hilde Weber. Na haar middelbare studies trok Laure naar de Kunsthumaniora van Antwerpen om er de vooropleiding Musical te volgen. Hier kreeg ze zangles van Pascal de Turck.

In september 2016 startte Laure haar Professionele Bachelor opleiding Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hier krijgt ze dagelijks les van gevestigde artiesten zoals Lulu Aertgeerts, Peter De Smet, Peter Kongs, Adam Solya, Inge Minten, Karel Deruwe en vele anderen.

 

Lianne Loos

Lianne Loos heeft tijdens haar middelbare school een vooropleiding dans gevolgd aan de Leidse ballet- en theaterschool. Ze is daarna naar de vooropleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg gegaan waarnaast ze op de Nederlandse Musical Academie in Arnhem zat.

Vervolgens is ze musical gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze heeft als ensemble meegespeeld in de schoolproducties “Chicago” en “I love you, you’re perfect, now change” en speelde Zuster Marie Theresia in “Nonsens”.

Lianne liep stage in “Roodkapje” (Music Hall) en “Doornroosje”(Deep Bridge).

 

Inge Teeuwen

Inge Teeuwen studeert aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar ze nu haar laatste jaar Musical volgt.
Een vooropleiding Musical deed Inge bij de Kunsthumaniora te Antwerpen.

Deze zomer maakt ze deel uit van het ensemble in My Fair Lady van Bruxellons te Molenbeek.


Laura Seys

De 25 jarige Laura Seys studeerde in 2016 af als musical actrice aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.
Al op zeer jonge leeftijd stond ze op het podium. Zo zong ze als kind meermaals samen met Helmut Lotti. Ook was ze te zien als diefje in de musical “Oliver!” van Musical van Vlaanderen. Op 16 jarige leeftijd ontdekte haar vader dat er audities waren voor “Little shop of horrors” van Theaterplan. Hier nam ze aan deel en werd ze aangenomen. Daarin mocht ze één van de drie meiden vertolken die al zingend en dansend het verhaal vertelde.
Tijdens haar opleiding in het conservatorium werkte ze als backing vocaliste en zangeres twee zomers na elkaar in de revueshow “Het Witte Paard”. Haar stages deed ze bij “Ons kent Ons “ en “The Elephant man” van Loge10 theaterproducties.
Na haar opleiding maakte ze haar musical debuut in “De Rozenoorlog” van Judas theaterproducties. Daarin vertolkte ze de rol van Sofie. Daarna speelde ze mee in “The Little Mermaid” van Marmalade en vertolkte ze de rol van Ule in “Ule” van ideeproductions. Ze speelde Edna in een “Inspecteur belt aan” van Loge10 theaterproducties.

Laura gaat regelmatig mee op tour door Duitsland en België als één van de backing vocalisten (sopraan) van Helmut Lotti. Onlangs vertolkte ze de gastrol van Sanne in Familie en momenteel is Laura te zien in de musical 40-45.

 

Isabelle Heremans

Isabelle Heremans (1993) heeft in juni 2018 haar bachelordiploma Musicaltheater behaald aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Voor het Conservatorium heeft ze een vooropleiding Musical gevolgd aan De!Kunsthumaniora in Antwerpen. In haar laatste jaar aan het Conservatorium liep Isabelle stage bij Marmalade Content in de musical “The Little Mermaid” in een regie van Frank Van Laecke. Dat jaar was ze ook te zien in de schoolproductie “Jekyll & Hyde”, waar ze de rol van Emma Carew op zich nam. Deze laatste productie werd begeleid door een live symfonisch orkest onder leiding van Dirk De Caluwé en in een regie van Lulu Aertgeerts.
Samen met haar klas bracht Isabelle in juni 2018 hun afstudeerproject “Schone Handen”, begeleid door een 4-koppige band; een verhaal gebaseerd op Lorca’s klassieker “La Casa de Bernarda Alba” waarin Isabelle de rol van de tirannieke moeder Bernarda vertolkte.

Dit jaar is Isabelle te zien in het ensemble van de spektakelmusical “40-45” van Studio 100. Naast Musical is Isabelle te horen als stemactrice in animatieseries en als zangeres in duo met piano/gitaar waarmee ze zich vooral focust op Spaans repertoire.


Jozefien Grossen

Jozefien studeerde Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut te Leuven. Daarna trok ze naar Brussel om er musical te studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Hier was ze al te zien in onder andere Catch Me If You Can (regie:  Bruno Van Heystraeten), als Brigitte Bardot in ZIE MIJ (regie: Veerle Baetens en Cat Vanderstappen) en speelde ze Queenie in The Wild Party (regie: Sébastien De Smet). Ze kreeg zangles van onder andere Lieve Suys, Kristien Coenen en Inge Minten. Verder speelde ze Natalie in Next To Normal bij Musicalcompagnie Mithe, Fiat Concerto van Het Kip (regie: Robrecht Vanden Thoren en Oliver Roels), Volk van Ballet Dommage en presenteerde ze op Radio Scorpio in Leuven.

Vanaf september zal ze te zien zijn in het ensemble van 40-45 en vanaf februari in het ensemble van Daens de musical, beide van studio 100. Jozefien speelt binnenkort ook in Pocahontas van Uitgezonderd.Theater! 


Lien Van den Bossche

Lien Van den Bossche studeert momenteel Musical aan het Conservatorium te Brussel. Hiervoor studeerde ze Jazz Pop Rock aan de muziekhumaniora Heilig-Graf in Turnhout. Daar was Lien reeds te zien in de schoolproducties: De Drie Biggetjes, Daens?!, Singers Night, …

Van haar 8- tot 18-jarige leeftijd volgde ze de lessen Jazz- en Klassiek Ballet bij SAMWD Turnhout.

In 2010 speelde ze mee in de musical Oliver Twist van Theatergroep Hoogspanning Beerse. In maart 2018 vertolkte Lien de rol van Rose in de Musical Magdalena van The Singing Factory.